Vakantie: figuurlijk afstand nemen

 In Blog

Hoewel het weer meer aan de herfst doet denken, is het toch echt zomer.

Dat is traditioneel een rustige periode in mijn werk. Het is tijd voor vakantie, tijd om afstand te nemen van de routine van alledag. Meestal neem ik letterlijk afstand. Ik vlieg of rijd naar een ander land; een andere omgeving, ander eten, andere mensen en – vooral – ander weer!

Dit jaar doe ik het anders. Dit jaar neem ik figuurlijk afstand. Ik ga niet op reis. Ik blijf in en om ons heerlijke huis in Wilp. Alleen al om de babykonijntjes in de tuin te zien opgroeien. In plaats van een vakantie naar een Ander Land gun ik mezelf dit jaar tijd en leegte. En die ga ik gebruiken om mijn dienstverlening verder te ontwikkelen. Dat ik mijn eerste training bij Edward de Bono volgde en even later Qréacom oprichtte, is alweer bijna twintig jaar geleden. In de tussenliggende jaren heb ik mijn (theoretische) kennis natuurlijk regelmatig ververst en mijn ervaring uitgebreid, maar ik heb er behoefte aan een volgende stap te zetten, een laagje dieper te komen.

Waar me dat zal brengen, weet ik niet. Ik koers op een mooier product en betere dienstverlening, maar in tegenstelling tot voorgaande vakanties is de exacte eindbestemming van mijn reis deze keer onbekend. Wat onveranderd blijft is het plezier in de reis zelf. Ik verheug me op de nieuwe, intellectuele vergezichten en ontdekkingen die ik onderweg ongewijfeld zal opdoen. Als ik weer ‘thuiskom’, zal ik u erover vertellen.

Fijne vakantie!

Contact