Trust your team

 In Blog

Dat de economie in zwaar weer verkeert, merk ik ook bij mijn opdrachtgevers. Ze staan voor forse uitdagingen. Directies en managers moeten klussen klaren die soms aan het onmogelijke grenzen en op z’n minst pittig zijn.

Dat lukt natuurlijk niet zonder de inzet en steun van hun medewerkers. En het valt mij op hoe belangrijk het juist in deze stormachtige tijden is om een goede verbinding met medewerkers te hebben; hen te (kunnen) vertrouwen. Directies en leidinggevenden die dat weten te realiseren, hebben de helft van de strijd al gewonnen en boeken betere resultaten.

In die verbinding en dat vertrouwen spelen de normen en waarden van een bedrijf een essentiële rol, is mijn ervaring. Op vakkennis, professionaliteit en ervaring zijn medewerkers bij hun sollicitatie al geselecteerd. Je kunt er dus gevoeglijk vanuit gaan dat iemand in ieder geval ‘fit for the job’ is.

Maar om ook te handelen ‘in de geest’ van het bedrijf geven de company values een stevig houvast. Heel belangrijk dus dat die normen en waarden helder én in de bedrijfsvoering verankerd zijn, en bij iedere medewerker goed tussen de oren zitten.

Voldoe je aan die voorwaarden, dan kun je als directie of manager met een gerust hart de blik vooruit richten in het vertrouwen dat het team achter je de juiste dingen zal doen. Ik zou dus zeggen: trust your team.

Contact