TRAINEN

 

QreaCom-Academy

HIER WORDT AAN GEWERKT

Marie Louise is hard aan het werk om haar training online beschikbaar te maken. Verwachte launch datum: maart 2018

Zinvol vergaderen

Veel vergaderingen zijn verworden tot ongeïnspireerde routineklussen. Met vaak middelmatige en weinig spraakmakende uitkomsten. Voor sommige situaties is dat voldoende, maar andere vergen méér: volle aandacht, oprechte betrokkenheid en een ‘op-het-puntje-van-je-stoel’ inzet van alle deelnemers. Juist voor die situaties is Marie Louise de online trainingen aan het ontwikkelen. De trainingen zijn bedoeld voor voorzitters, managers, professionals en facilitators die vergaderingen professioneel willen leiden en met zinvolle resultaten willen afronden. Om deze vaardigheden goed in de organisatie in te bedden, is het raadzaam meerdere personen tegelijk de online trainingen te laten volgen.

In de trainingen is onder meer aandacht voor de werking van vergaderingen, de dynamiek van discussies, de werking van de het menselijk brein en onze behoefte aan structuur, het bepalen van de denkagenda, groepsdynamica en het omgaan met informatie. Visualisaties van (tussentijdse) resultaten vergroten daarbij de betrokkenheid. De online trainingen zijn uitermate geschikt als in-company workshop, de inhoud kan naadloos op maat worden gemaakt. Neem contact op voor een vrijblijvende offerte.

creativiteit Creativiteit reflectie Reflectie
besluit Besluit Spontane reactie Spontane reactie
voortgang Voortgang Risico Risico’s
voordelen Voordelen informatie Informatie

 

De Bono-trainingen

Zes Denkhoeden

De vergadering loopt uit. De standpunten zijn bekend en worden eindeloos herhaald. De oplossing blijft buiten bereik, terwijl de gemoederen hoog oplopen. Met de De Bono-methode Zes Denkhoeden vallen dit soort situaties te doorbreken. Elkaar bevechten wordt samen dénken, discussie wordt synergie. De methode maakt gebruik van zes fictieve, gekleurde hoeden. Ze verbeelden zes aspecten van een (denk)proces om tot oplossingen te komen. Door Zes Denkhoeden worden vergaderingen constructief, creatief en gestructureerd. Verschillen in cultuur en hiërarchie worden overbrugd, onderwerpen grondig verkend, veranderingen hanteerbaar en oplossingen innovatief en breed gedragen. Tijdens de training leert u wat de waarde van elke hoed is en in welke volgorde u de hoeden het beste kunt hanteren. Denken is een vaardigheid, dus oefening baart kunst. De training is er dan ook op gericht om zo veel mogelijk met de hoeden, inclusief de blauwe ‘voorzittershoed’, te oefenen. U kunt zich voor een Zes Denkhoeden-training inschrijven, maar de training kan ook in company worden verzorgd. Neem contact op voor een vrijblijvende offerte.

Lateraal Denken

Creativiteit is geen luxe meer maar een noodzaak. Creatief denken is een vaardigheid die iedereen kan leren en ontwikkelen. De De Bono-methode Lateraal Denken vergroot je denkkracht en leidt to hogere productiviteit en groei. De training leert je nieuwe concepten en ideeën te bedenken op momenten dat jij dat wilt, in plaats van te hopen dat je een goed idee te binnen schiet. Lateraal Denken rust je uit met praktische tools om je denken uit te dagen. Het is een gestructureerde aanpak die wereldwijd werkt. Deze training is voor directies, managers, professionals, facilitators en adviseurs die de organisatie op een hoger innovatieniveau willen brengen. Om de vaardigheden goed te borgen, is het verstandig om meerdere medewerkers tegelijk aan de training te laten deelnemen. U kunt zich voor een Lateraal Denken-training inschrijven, maar de training is ook uitermate geschikt als in-company training. Neem contact op voor een vrijblijvende offerte.

Train de trainer

Train de trainer is een cursus voor ervaren trainers die zich willen specialiseren en certificeren in een van de methodieken van dr. Edward de Bono. De denkprogramma’s van De Bono zijn wereldwijd bekend om hun gestructureerdheid en effectiviteit. Alleen gecertificeerde trainers mogen de programma’s verzorgen en gebruikmaken van de geregistreerde namen. Train de trainer wordt gegeven door Master Trainer Marie Louise Leistikow, die in 1993 door De Bono werd opgeleid. Marie Louise is de enige Master Trainer en distributeur in Nederland en als zodanig gerechtigd om anderen te certificeren. In een intakegesprek wordt gekeken of een kandidaat voldoende trainingservaring en didactische vaardigheden heeft. In de training staan de inhoud en didactiek van de denkmethodes centraal. Het certificeringstraject wordt afgesloten met een opdracht. Het netwerk van gecertificeerde trainers stelt eisen aan zijn leden. Deze zijn neergelegd in een contract. Dit wordt de potentiële deelnemer voorafgaand aan de intake toegestuurd. De trainingen worden in het Nederlands of (vloeiend) Engels gegeven. Marie Louise werkt ook in het buitenland of voor in Nederland gevestigde internationale bedrijven.

Komende trainingen

Geen Evenementen

Geen Evenementen
Contact