Een nieuwe website

 In Blog

De laatste weken ben ik bezig geweest met mijn eigen bescheiden bedrijfsinnovatie: ik heb mijn website vernieuwd. Een modernere look and feel, met teksten die up to date zijn en aansluiten bij waar nú mijn focus ligt.
Het is grappig om te merken hoe je ook in een mini-innovatieproces als dit, dezelfde elementen tegenkomt als bij de grotere uitdagingen waar mijn opdrachtgevers voor staan.
In mijn Inspiration-fase heb ik vooral nagedacht en gepraat over de vraag: waar wil ik zijn over vijf jaar, wat voor bedrijf wil ik runnen, voor welke opdrachtgevers wil ik het liefste werken?
Tijdens de Ideation- en Validation-fase ben ik mijn ideëen gaan delen met tekstschrijver en vormgever/websitebouwer. In iteratie met hen, en mijn echtgenoot, zijn mijn ideëen aangescherpt, mijn keuzes uitgekristalliseerd en is mijn doel vastomlijnder geworden. De Effectuation-fase was in mijn geval een makkie: één druk op de knop en de website stond live. Een kleine onderneming heeft z’n voordelen.
Er kwamen nog andere aspecten van mijn QreaCom-aanpak aan de orde. De samenwerking met (netwerk)partners heb ik al genoemd, maar vooral het denken vanuit de klant (lees: de websitebezoeker) was een opvallende overeenkomst. Natuurlijk heb ik geschreven wat ík de lezer graag wil vertellen, hoe ik me wil presenteren, wat ik belangrijk vind. Maar tegelijkertijd heb ik me bij elke pagina, elke zin, elke illustratie afgevraagd: begrijpt de ontvanger dit, is dit de informatie die hij zoekt, beantwoord ik daarmee zijn vragen?
Ik hoop dat ik in mijn opzet geslaagd ben en ik ben nieuwsgierig naar jullie reacties.

Showing 2 comments
  • BureauSpruit

    We hebben het als een prettige samenwerking ervaring en hopen dat je veel positieve reacties mag ontvangen!

    Ook langs deze weg nogmaals veel dank voor je vertrouwen in ons werk!

  • Sacha Quaedvlieg

    Hey Mary Lou, je nieuwe website ziet er heel goed uit; mooie foto’s 🙂 en overzichtelijk. En je blog inspireert me zeker; fijn, zo voor het weekend!

Contact