E- COACHEN

Als innovatiemanager bevind je je vaak tussen verschillende partijen met uiteenlopende belangen

De staande organisatie wil dat productie en processen zo soepel mogelijk verlopen (vergelijk het met een zesbaans snelweg), terwijl Innovatie juist nieuwe waarde wil creëren via ongebaande paden (het weiland met al zijn bulten en kuilen). Probeer je op ‘de snelweg’ te innoveren, dan worden goede ideeën in een mum van tijd ‘platgereden’. Pas je de ‘snelwegmentaliteit’ in het weiland toe, dan zijn de ‘ja-maars’ niet van de lucht. Zo werkt het dus niet.

Hoe dan wel? Marie Louise Leistikow helpt je om op een inspirerende wijze jezelf verder te ontwikkelen als innovatiemanager. Veel kennis en ervaring is beschikbaar via de online cursus maar soms zoek je een gerichter antwoord toegespitst op jouw situatie. Door e-coaching met Marie Louise vind je meer inzicht in jezelf, de processen en de tools die nodig zijn om innovatie in jouw organisatie waar te maken.

Marie Louise is een innovator pur sang. In opdracht van zowel multinationals als mkb-organisaties heeft Marie Louise al tientallen RvB- en directieleden, innovatiemanagers, facilitators en creatievelingen ondersteund. Ze heeft ervaring op alle niveaus in een bedrijf of organisatie en weet wat er op de verschillende levels speelt.

In haar begeleiding gaat Marie Louise uit van vijf ogenschijnlijk simpele vragen:

  • Waarom innoveren?
  • Wat vraagt om innovatie?
  • Hoe innoveren?
  • Wie innoveert?
  • Waar wordt er geïnnoveerd?

Doordat de coaching online is, kan men een afspraak inplannen vanaf waar dan ook ter wereld op een passend tijdstip.

Het werken met Marie Louise is een verademing omdat het verrijkt en je altijd weer naar nieuwe inzichten leidt… of juist met beide benen terug op de grond zet. Marie Louise en haar werkwijze zijn consistent met telkens opnieuw een aantal generieke kenmerken; heel veel energie, heel veel drive en een enorme positieve touch. Vanaf minuut een word je daar bij elke sessie weer door gegrepen. Als je dat allemaal kunt verwerken komt de content; Marie Louise werkt gestructureerd, systematisch en heeft een hele duidelijke visie op innovatie in corporate omgevingen. Uit haar Meaningful Innovation-rugzak vol met ervaring, methodes en toepassingen weet zij precies het juiste instrument te vinden dat op de specifieke situatie van toepassing is.

 

Marie Louise is ‘demanding’ op een positieve manier. Er zijn niet veel mensen, boeken of ervaringen in het corporate leven die de wijze waarop je denkt en handelt, fundamenteel veranderen. Indien je openstaat voor verbetering en change en de bereidheid hebt te leren, zal het werken met Marie Louise leiden tot echte innovatie. Door de gezamenlijk ontwikkelende zienswijze en denkpatronen in de praktijk toe te passen zal echte verandering en innovatie van jezelf en je omgeving het resultaat zijn. Marie Louise is een topper als persoon met een schat aan know how en ervaring. Door haar bijdrage zijn we echt naar ‘the next level’ gegaan.

 

Valentijn de Jong, Head of Innovation De Lage Landen

Contact